MeteoVilatorta.Cat
Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta Espai Natural Guilleries-Savassona
AEMET
IC:0349 / IS:08119

Bloc Meteovilatorta  
Germà Bernat Maria Serra i Moret
(1886 - 1956)
 
Va néixer a Vic (Osona) l’any 1886. El seu pare va ser escriptor, arxiver de l’Ajuntament de Vic i cronista de la ciutat. El seu germà Manuel va ser un dels fundadors de la Unió Socialista de Catalunya, conseller de Treball i Economia de la Generalitat, diputat a les Corts espanyoles i al Parlament de Catalunya. El Padre Bernat va ingressar al col•legi deL Roser al quedar-se orfe l’any 1901. L’any 1903 va entrar al noviciat però el va haver d’abandonar un any més tard per motius de salut. Posteriorment va tornar al col•legi i va impartir classes d’història i geografia com a seglar. L’any 1927 va tornar a vestir els hàbits de la Congregació ja per sempre i va professar el març de 1928. Sense oblidar les tasques docents, es va ocupar de la secretaria del col•legi i va continuar sent més que un col•laborador eficaç del Padre Cazador a l’observatori. Va classificar, ordenar i documentar tots els fons de la biblioteca i del museu.

El Padre Bernat era una persona culta, sensible, despresa i especialment dotada per a l’ensenyament. El seu amor indestructible per Catalunya es manifestava en la seva afició per la llengua, la història i els costums del país, que procurava inculcar als nens. Per damunt de tot era un bon religiós que estimava l’oració, la pobresa i l’obediència.

 
Germà Bernat Maria Serra i Moret
 
La fotografia recull el moment en que el Comandant López Cayetano, cap del Servei Meteorològic del Pirineu Oriental a Barcelona, lliura al Pare Manuel Cazador un pergamí amb motiu de les Noces d’Or del Col·legi i de l’observatori. Els acompanyen el Sr. Josep Maria Bofill i el Germà Bernat Maria Serra i Moret.
   
© 2007-2016   Avís legal  
Mapa del web